1 - 1
21 juni 2016
19:00

Referat: Skinnskattebergs SK - Fagersta Södra IK

Det blev delad pott i derbyt på Masbo IP mellan SSK- Södra 1-1. Södra skapade den första farligheten då Artur Poghosyan nickade mot mål men bollen hamnade hos SSK:s målis. SSK hade en farlig nick i den 8:e minuten då Dalibor nickade över i fritt läge. Artur får ytterligare ett läge i den 18:e minuten men Ylle i SSK målet räddar fint. Nästa chans får Jama som drar på från straffområdslinjen men Ylle gör ännu en fin räddning i målet. I den 41:a minuten får SSK Emil Johansson utvisad då han drar på sig sitt andra gula kort. Wille får den stora chansen i slutet utav första då han kommer helt fri med Ylle i SSK målet som ännu en gång räddar han snyggt. 0-0 i halvtid.

Andra halvlek börjar riktigt dåligt utav södra som inte skapar nåt dem första 25 minuterna där SSK drar ner tempot. Sebba har ett bra läge men Ylle i målet gör en fotparad och räddar till hörna. På den efterföljande hörnan så nickar Artur mot mål men Ylle gör en riktig idioträddning på nicken. I den 80:e minuten kommer äntligen ledningsmålet då Wille Klasën slår in passningen från Jocke Larsson. I den 88.e minuten är Wille nära att näta men målisen räddar på nytt.
I den 90:e minuten så nickar Emil Zoltek i stolpen och är så nära att avgöra matchen. Istället så är det 46-årige Mikael Ernebrink i SSK som får ett jätteläge på övertid då 2 södraförsvarare springer ihop, helt fri med målvakten så chippar "brinken"in bollen bakom Helge i Södramålet.. Matchen slutar 1-1.
Det var ett väldigt besviket Södragäng som åkte hem från Skinnsberg. Södra gjorde ingen bra match där man var 1 man mer i 50 minuter. Södra hade lägen att avöra matchen men oskärpa och en fantastisk SSK keeper gjorde att det stannad vid endast 1 mål. Hemmalaget SSK kämpade och slet hela matchen och hade 2 avslut mot mål på hela matchen 1 i första och så Ernebrinks mål i på övertid i andra. Bäst i Södra var Jimmy Jönsson i försvaret och Sebba Jansson tillsammans med matchens lirare Artur Poghosyan.